Міський голова Житомира Сергій Сухомлин підписав з ФФУ договір про розвиток спортивної інфраструктури та популяризацію футболу

kmdamemorandum114827385040

У п’ятницю, 23 грудня у Київській міській державній адміністрації президент президент Федерації футболу України Андрій Павелко та міський голова Житомира Сергій Сухомлин разом із у мерами кількох інших міст взяли участь у підписанні Договору про співпрацю щодо розвитку спортивної інфраструктури та популяризації футболу в містах нашої країни.

Згідно з підписаним документом, Федерація футболу України забезпечить методичний супровід, контроль і нагляд при будівництві або експлуатації футбольних споруд. ФФУ сприятиме містам-членам Асоціації та підтримає їх проекти, спрямовані на розвиток футболу серед дітей та молоді, усіх зацікавлених верств населення.

Мери міст, які входять до Асоціації, беруть на себе повноваження з розвитку футбольної інфраструктури, проводять будівництво та експлуатацію футбольних споруд.

«Однією з найголовніших соціальних завдань Федерації футболу України є популяризація здорового способу життя та заохочення людей до занять спортом. Це один із наших пріоритетів. Сподіваюсь, що підписання цього договору дасть серйозний поштовх новій історії розвитку спортивної інфраструктури в нашій країні», – прокоментував підписання документу президент ФФУ Андрій Павелко.

«Діти – найцінніше, що є в житті, – заявив президент Асоціації міст України Віталій Кличко. – Впевнений, що завдяки цим крокам Федерації футболу України вони матимуть можливість займатися спортом у цілому, й футболом зокрема на сучасних майданчиках з якісною інфраструктурою. Це одна з найважливіших програм, спрямованих на збереження здоров’я нації. Я, як спортсмен у минулому, бачу свою місію у всебічному сприянні популяризації спорту. Ця ініціатива має дати поштовх для розвитку спорту в Україні та допоможе в майбутньому нашим командам досягти нових вершин. Цього ми всі дуже чекаємо».

По закінченні офіційної частини всі учасники зустрічі отримали подарунки від Федерації футболу, а Віталій Кличко – символічну футболку та вишиванку.

Спортивний Житомир