Арбітри Житомирської обласної федерації футболу відвідали семінар НШФА

28381197_1391148774324187_1537216618_n

У четвер, 22 лютого, у Будинку футболу відбувся семінар слухачів «Національної школи футбольного арбітра» другого року навчання, а також тестування з теоретичної підготовки та англійської мови. Семінар відвідали й арбітри Житомирської обласної федерації футболу – Роман Мосійчук та Олександр Макарець.

У відкритті заходу взяли участь голова комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі та керівник НШФА Сергій Лисенчук.

Лучано Лучі побажав майбутнім арбітрам завжди ставити перед собою найвищі цілі та проводити щоденну кропітку роботу заради їх виконання. Голова комітету арбітрів ФФУ звернув увагу молодих рефері на морально-етичну складову поведінки, яка має бути у них не лише під час футбольних матчів. Крім того, він відзначив, що кожен має шанс працювати на матчах U-19 та Другої ліги, якщо демонструватиме стабільний рівень суддівства і використовуватиме досвід, отриманий в регіонах.

Після ознайомлення з учасниками семінару арбітри склали письмове тестування та відео-тест. Згодом Сергій Лисенчук презентував Програму навчання для арбітрів НШФА другого року навчання, а рефері склали тест з англійської мови − невід’ємної складової сучасного арбітра.

Пізніше учасники заходу заслухали інформацію щодо сучасних вимог з фізичної підготовки, які пред’являються до арбітрів з футболу, та медичного огляду.

Крім того, судді прослухали регламентні норми змагань ДЮФЛ, Аматорської ліги, змагань з футзалу та пляжного футболу, а також дізналися про основи футбольного арбітражу.

ФФУ