Відбулася робоча нарада всеукраїнських асоціацій і федерацій із видів спорту під головуванням Міністра молоді та спорту України

павелко-гутц-1-min

5 травня під головуванням міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта відбулася робоча відеоконференція щодо ситуації з COVID-19 та питання відновлення спортивних змагань у країні після завершення карантину. У її роботі взяв участь президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко та керівники федерацій інших видів спорту.  

Попереднє обговорення можливих варіантів виходу українського футболу з карантину між Андрієм Павелком та Вадимом Гутцайтом відбулося вчора, 4 травня, під час телефонної розмови. Також учора керівник УАФ обмінявся думками щодо відновлення спортивних активностей в Україні з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим під час особистої зустрічі та з президентом НОК України Сергієм Бубкою — у телефонній розмові.

У ході відеоконференції її учасники поділилися з колегами з інших спортивних асоціацій актуальними проблемами, з якими зіткнулися спортивні спільноти з початком карантину, роздумами про можливі шляхи їхнього подолання та варіантами поступового зняття обмежень для відновлення повноцінного спортивного життя в нашій державі.

Зокрема, Андрій Павелко запропонував усім спортивним асоціаціям розробити власні протоколи поступового відновлення змагань, у тому числі з урахуванням досвіду інших країн, та подати відповідні пропозиції на розгляд та затвердження Міністерству охорони здоров’я України. «Усі ми зараз також несемо відповідальність за здоров’я та життя українських спортсменів, тому надзвичайно важливо провести ґрунтовну спільну роботу з розробки оптимальних протоколів поступового виходу з карантину, які будуть узгоджені з профільним міністерством з урахуванням усіх можливих ризиків», — відзначив президент УАФ.

Також Андрій Павелко закликав керівників областей звернути увагу на проблеми, з якими зіткнулася спортивна спільнота, оскільки через виклики, які виникли з початком пандемії, у регіональних бюджетах витрати часто скорочувалися за рахунок зменшення фінансування спорту. «Важливо, щоб керівники ОДА розуміли відповідальність щодо збереження фінансування спорту, і ми готові до спільної роботи з керівництвом областей, урядом та парламентом заради оптимальних рішень, які будуть корисними для розвитку українського спорту», — підкреслив Андрій Павелко.