Збірна АСЖУ – володар Кубка СУВІАТО!

242275511_2995610404025444_1466223022510305546_n

На запрошення Спілки учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій, Збірна спортивних журналістів України завітала до Житомира, на дружній футбольний матч із командою 95-ї окремої десантно-штурмової бригади «Купол-95».  

За задумом організаторів, зустріч мас-медіа та ветеранів мала змагальний підтекст: «Купол-95» та Збірна спортивних журналістів розіграли на полі житомирської «Спартак-арени» перший, історичний, Кубок СУВІАТО.

Перед початком гри з вітальним словом виступив міський голова Житомира Сергій Сухомлин, під патронатом якого відбувався кубковий матч. Пан мер висловив слова шани, вдячності та підтримки воякам 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ та усім нашим ветеранам, які, не шкодуючи свого здоров’я, стоять на захисті цілісності України, та наголосив на важливості соціальної адаптації воїнів після повернення з війни.

Організатори зустрічі – голова СУВІАТО Юрій Білоконь та керівник відокремленого підрозділу Спілки у Житомирі Олексій Сорокопуд подякували Міському голові та Асоціації спортивних журналістів України за підтримку ідеї проведення дружнього матчу з вояками АТО.

У свою чергу, президент АСЖУ Олександр Гливинський акцентував увагу на тому,  що запрошення  ветеранів АТО для спортивних журналістів – велика честь та відповідальність:

– Ми безмежно вдячні нашим воїнам, які щодня захищають цілісність України. Ціною свого здоров’я  і, на жаль, дуже часто ціною свого життя  вони дарують усім нам найцінніше  – мир і спокій у наших домівках, відсутність страху за майбутнє наших дітей і віру у наші спільні перспективи. Дуже важливо, щоби після повернення з війни додому наші герої не залишалися наодинці із тим лихоліттям, яке вони пережили на фронті. Тому ми всі разом маємо підтримувати наших вояків, сприяючи їхній соціальній адаптації після побаченого й пережитого на цій моторошній війні.

Олександр Гливинський вручив подяки АСЖУ міському голові Житомира Сергію Сухомлину, керівникам СУВІАТО Юрію Білоконю та Олексію Сорокопуду, а також капітану команди «Купол-95» Юрію Курцову. Від імені президента Української асоціації футболу Андрія Павелка команда АСЖУ переказала героям АТО найтепліші вітання та передала футбольні подарунки, зокрема ігрові м’ячі.

На запрошення Асоціації спортивних журналістів України на матч завітав легендарний нападник українського футболу, член Клубу Олега Блохіна – Олександр Паляниця, на рахунку якого 115 голів за кар’єру. Олександр привітав організаторів з дуже потрібним заходом, а під час матчу допоміг порадою тренерському штабу Збірної спортивних медіа на чолі із досвідченим журналістом Юрієм Саєм.

Склад Збірної журналістів підсилили три зірки українського футболу, а нині медіа-експерти – В’ячеслав Шевчук, Олександр Романчук та Іван Кривошеєнко. Ця майстерна трійка зуміла повністю ліквідувати прогалини у складі, що виникли через відсутність низки ключових гравців команди.

Причина – телевізійні трансляції матчів Української Прем’єр-Ліги, що відбувалися у цей день і в яких були задіяні більшість гравців Збірної спортивних журналістів.

Вперше вивів команду на поле з капітанської пов’язкою надійний центрбек Збірної, кореспондент сайту FootBoom Роман Мальчевський. І цей знаковий момент партнери відзначили у найкращий спосіб: зі стартових хвилин мас-медіа взяли м’яч під свій контроль, створюючи один гольовий шанс за іншим.

Водночас гравці «Купола-95» відповідали гострими  контратаками, кілька разів виводячи своїх виконавців на ворота Сергія Франкліна. І одних, і інших підводила точність останнього удару. Врешті, гол «у роздягальню» вдався журналістам: на останній хвилині першого тайму Олександр Романчук здійснив свій фірмовий прохід лівим  флангом, виклавши м’яч у центр штрафного майданчика, звідки Андрій Сухомлин, вправно розвернувши ступню, ефектно відправив м’яча у верхній правий кут воріт – 1:0.

У другому таймі десантники пішли на штурм журналістських воріт, і медіа нічого не залишалося, як шукати свого щастя у контргрі. Тривалий час  рахунок залишався слизьким, аж поки Дмитро Саркіс ефектним ударом з кута штрафного майданчика не спрямував м’яча точнісінько у нижній кут воріт Івана Бика – 2:0.

Щоправда, господарі майже одразу повернули інтригу у гру – це Андрій Петришин, вийшовши сам-на-сам з Віталієм Скоропадським, з другої спроби таки переграв голкіпера та захисників.

Однак цього разу журналісти швидко відновили перевагу у два м’ячі: простріл Івана Кривошеєнка з правого флангу замкнув все той же Дмитро Саркіс, оформивши в такий спосіб гольовий дубль.

Крапку у матчі поставив уже сам Іван Кривошеєнко – 4:1: Збірна спортивних журналістів України стає першим володарем Кубка СУВІАТО, що для АСЖУ – висока честь та знакове досягнення.

Але головний здобуток візиту до Житомира – дружня зустріч та підтримка воїнів АТО. Що ж стосується трофею – то він перехідний, а, отже, організатори уже розмірковують про місце проведення матчу-реваншу.

Відбудеться ця гра у Києві чи знову у Житомирі – з’ясується згодом, але головне – частіше зустрічатися та підтримувати наших вояків! Бо лише спільними зусиллям проженемо ганебних московських посіпак із нашої землі й повернемо цілісність нашій державі.

Кубок СУВІАТО

Житомир, стадіон «Спартак Арена», 18.09.2021

«Купол – 95» – Збірна спортивних журналістів України 1:4

Голи: 0:1 – Андрій Сухомлин, 0:2 – Дмитро Саркіс, 1:2 – Андрій Петришин, 1:3 – Дмитро Саркіс, 1:4- Іван Кривошеєнко.

«Купол-95»: Іван Бик, Максим Філенко, Сергій Ващук, Юрій Курцов (капітан), Олександр Поліщук, Євген Пшеничний, Юрій Чирва, Іван Зінчук, Микола Сапожнік, Юрій Острогляд, Іван Свіржевський, Андрій Слободянюк, Руслан Назаренко.

Збірна спортивних журналістів України: Сергій Франклін (Віталій Скоропадський), Роман Мальчевський (капітан), Дмитро Стасюк, В’ячеслав Шевчук, Олександр Романчук, Дмитро Ржондковський, Олександр Кісткін, Микола Фещенко, Дмитро Саркіс, Вадим Дробашко, Іван Кривошеєнко (на заміни виходили – Андрій Тодос, Роман Мартинюк,  Андрій Сухомлин, Юрій Матвійчук, Костянтин Кудряков, Ігор Косташ, Сергій Омельчук. Головний тренер – Юрій Сай.

Джерело: АСЖУ