У рамках платежу солідарності УЄФА тренер із Житомира отримає премію від Житомирської міської ради

маліновський. тренування

Тренер-викладач спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу «Полісся» Сергій Завалко отримає премію за підготовку професійного гравця, житомирянина Руслана Малиновського.

Розпорядження «Про преміювання Завалка С. М» Житомирський міський голова Сергій Сухомлин підписав 7 лютого 2022 року. «Відповідно до ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення виконавчого комітету міської ради від 17.12.19 № 1373 «Про затвердження Порядку отримання, розподілу та використання коштів «Платежу солідарності» УЄФА», листа спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу «Полісся» від 04.01.2022 №1: управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради спільного з спеціалізованою дитячо-юнацькою спортивною школою олімпійського резерву з футболу «Полісся» Житомирської міської ради забезпечити виплату премії Завалку Сергію Миколайовичу – тренеру-викладачу зазначеної спортивної школи, за підготовку професійного гравця Малиновського Р.В. у розмірі 20 % від суми трансферної компенсації «Платежу солідарності» УЄФА в сумі 21 тис. 466 грн 57 коп., у тому числі утримання», – інформує Спортивний Житомир.

Дане розпорядження вказує на важливіть та необхідність реєстрації футболістів у Єдиній базі даних Української асоціації футболу. Вкотре, хотілось би наголосити, що мета такої реєстрації це, насамперед, виконання Міжнародної федерації футбольних асоціації стосовно отримання кожним футболістом персонального ідентифікатора – FIFA ID. Реєстрація у Єдиній базі даних юного футболіста та отримання ним свого власного FIFA ID, у разі підписання ним у майбутньому професійного контракту дасть змогу усім школам та клубам, які брали участь у підготовці спортсмена, отримати компенсацію за підготовку та виховання футболіста згідно норм, визначених ФІФА та УАФ.

Саме цю роботу проводить й Житомирська обласна асоціація футболу, це один із головних напрямів у нашій діяльності. Житомирщина входить до топ-7 серед 25 областей за реєстрацією гравців. Минулого року і на початку 2022-го до асоціації та футбольних клубів Житомирської області від учасників української Прем’єр-ліги надходили запити щодо грошової компенсації за підготовку юних футболістів, які були зареєстровані за команди Житомирщини.

Єдина база даних дає змогу відстежувати всі переходи футболіста, всі зміни у його футбольному статусі, що дає змогу не тільки правильно розрахувати суму компенсації, яка належатиме школі і повинна бути сплачена на її рахунки, а й проконтролювати прозорість цих виплат.