Рішення КДК ЖОСГО ЖОФФ №9 від 18.07.2016

РІШЕННЯ №9

Контрольно-дисциплінарного комітету ЖОФФ

від 18 липня 2016 року

ПРИСУТНІ:

Голова КДК ЖСГО «ЖОФФ» – Красько Микола

Члени КДК ЖСГО «ЖОФФ» – Єкатеринчев Михайло

  • Канділов Ігор
  • Савіцький Св’ятослав

Слухали інформацію:

  1. Про поведінку футболіста Василенка Андрія, тренера Журавського Анатолія СК «Коростень» м.Коростень і тренера Вигівського Олександра ФК «Мал» м.Коростень 09.07.16 під час та по закінченню матчу №33 7-го туру (перенесено на РД) Чемпіонату області ФК «Мал» м.Коростень – СК «Коростень» м. Коростень.

Доповідач Красько Микола

Обставини справи

На підставі Рапортів і додаткових письмових пояснень арбітра Ступакова Дмитра, спостерігача арбітражу Липовецького Віктора та усних пояснень асистентів арбітра Булдакова Олександра і Хмари Олега під час і по закінченню матчу №33 7-го туру Чемпіонату області ФК «Мал» м.Коростень – СК «Коростень» м. Коростень футболіст Василенко Андрій, тренер Журавський Анатолій СК «Коростень» м.Коростень та теренер Вигівський Олександр ФК «Мал» м.Коростень здійснювали грубі випади та/або нецензурні та образливі висловлювання, жести на адресу арбітра, асистентів арбітра, вибігали до бокової лінії футбольного поля зверталися в агресивній формі (ображаючи честь і гідність) погрожували бригаді арбітрів.

Футболіст СК «Коростень» м.Коростень Василенко Андрій в перерві цього матчу у під трибунному приміщенні стадіону «Спартак» м.Коростень, вживаючи нецензурні слова в присутності працівників поліції застосовував фізичну силу до арбітра та другого асистента арбітра (відповідно брав за горло і наніс удар по лицю).

Тренер СК «Коростень» м.Коростень Журавський Анатолій на звернення спостерігача арбітражу матчу з проханням вгамувати агресивні настрої гравців своєї команди щодо бригади арбітрів матчу, у відповідь були лише погрози, залякування у лайливій формі (зазіхання на свободу особистості) та/або спроба (намір) застосування фізичної сили до бригади арбітрів та спостерігача арбітражу – офіційної особи ЖСГО «ЖОФФ».

Тренер ФК «Мал» м.Коростень Вигівський Олександр впродовж другого тайму ще з більшою агресивністю намагався втрутитись в хід арбітражу (явний намір спонукати арбітра матчу прийняти неправильне рішення), продовжував нецензурно висловлюватись на адресу арбітрів матчу та неодноразово підбігав до бокової лінії футбольного поля.

Правові підстави для прийняття рішення:

Дослідивши документальні письмові та усні матеріали справи, обговоривши їх по суті, КДК ЖСГО «ЖОФФ» дійшов висновку, що:

дії футболіста Василенка Андрія СК «Коростень» м.Коростень  з розглядуваного питання підпадають під п.п. 2.7. ст.13, 3 ст.15 ДП ЖСГО «ЖОФФ» та/або п. 7б) Додатку 2 ДП ЖСГО «ЖОФФ».

дії тренера Журавського Анатолія СК «Коростень» м.Коростень з розглядуваного питання підпадають під п. 2.7. ст. 13 ДП ЖСГО «ЖОФФ» та/або п.6а) Додатку 2 ДП ЖСГО «ЖОФФ».

Дії тренера Вигівського Олександра ФК «Мал» м.Коростень з розглядуваного питання підлягають під п. 2.7.ст. 13 ДП ЖСГО «ЖОФФ» та/або п. 5 б) Додатку 2 ДП ЖСГО «ЖОФФ».

З урахуванням наведеного та того, що фігуранти розглядуваної справи неодноразово були предметом розгляду дисциплінарних порушень органу здійснення футбольного правосуддя (П-2 від 06.07.2009р., П-7 від 15.07.2010 р., П-11 від 28.05.2015 р., П-3 від 26.10.2015р., П-4 від 12.11.2015 р.), керуючись п.п. 4.2 ст.4, 11.2 ст.11, ст. 34 ДП ЖСГО «ЖОФФ» Контрольно-дисциплінарний комітет ЖСГО «ЖОФФ», –

ВИРІШИВ:

  • – За застосування фізичної сили до арбітра та асистента арбітра матчу Чемпіонату області сезону 2016 року ФК «Мал» м.Коростень – СК «Коростень» м.Коростень відсторонити футболіста Василенка Андрія (паспорт футболіста із ліцензійним номером 47158) СК «Коростень» м.Коростень від участі у змаганнях на 1 (один) рік;
  • Команді СК «Коростень» м.Коростень до 29.07.2016 року перерахувати обов’язковий грошовий внесок в сумі 1000 (одна тисяча) грн. на р/р ЖСГО «ЖОФФ» (п. 7 Додатку 2 ДП ЖСГО «ЖОФФ»);
  • У разі повторного порушення Василенком Андрієм передбаченого п. 7б) Додатку 2 ДП ЖСГО «ЖОФФ» в період до 18.07.2017 року, застосувати до нього санкції передбачені ДП ЖСГО «ЖОФФ» ст. 13 п.2.7 та/або п.8 Додатку 2 ДП ЖСГО «ЖОФФ» у вигляді заборони здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом терміном до пожиттєвого відсторонення.
  • – За погрози, залякування (зазіхання на свободу особистості) та/або спробу (намір) застосування фізичної сили до бригади арбітрів та спостерігача арбітражу матчу Чемпіонату області сезону 2016 року ФК «Мал» м.Коростень – СК «Коростень» м.Коростень відсторонити тренера Журавського Анатолія СК «Коростень» м.Коростень від участі у змаганнях на 6 (шість) місяців, які він повинен відбути у всіх офіційних матчах у змаганнях під егідою ЖСГО «ЖОФФ» (п. 6а) Додатку 2 ДП ЖСГО «ЖОФФ»;
  • Команді СК «Коростень» м.Коростень до 29.07.2016 року перерахувати обов’язковий грошовий внесок в сумі 1000 (одна тисяча) грн. на р/р ЖСГО «ЖОФФ» (п. 6 Додатку 2 ДП ЖСГО «ЖОФФ»;
  • У разі повторного порушення Журавським Анатолієм передбаченого ДП ЖСГО «ЖОФФ» в період до 18.01.2017 року, застосувати до нього санкції передбачені ст.13 п.2.7. ДП. ЖСГО «ЖОФФ» у вигляді заборони здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом терміном на 1 (один) рік.
  • – За агресивне у лайливій формі намагання втрутитися в хід арбітражу, явний намір спонукати арбітра матчу Чемпіонату області сезону 2016 року ФК «Мал» м.Коростень – СК «Коростень» м.Коростень прийняти неправильне рішення відсторонити тренера Вигівського Олександра ФК «Мал» м.Коростень від участі у змаганнях на 3 (три) місяці, які він повинен відбути у всіх офіційних матчах у змаганнях під егідою ЖСГО «ЖОФФ» (п. 5б) Додатку 2 ДП ЖСГО «ЖОФФ»);
  • Команді ФК «Мал» м.Коростень до 29.07.2016 року перерахувати обов’язковий грошовий внесок в сумі 750 (сімсот п’ятдесят) грн. на р/р ЖСГО «ЖОФФ» (п. 5 Додатку 2 ЖСГО «ЖОФФ»).
  • У разі повторного порушення Вигівським Олександром передбаченого ДП ЖСГО «ЖОФФ» в період до 18.10.2016 року, застосувати до нього санкції передбачені ст. 13 п. 2.7. ДП ЖСГО «ЖОФФ» у вигляді заборони здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом терміном на 1 (один) рік.
  • У відповідності ст. 26 ДП ЖСГО «ЖОФФ» пропонувати Комітету арбітрів ЖСГО «ЖОФФ» розглянути питання якості арбітражу та спостереження арбітражу, звернувши особливу увагу на виконання Регламенту змагань з футболу Житомирської області сезону 2016 року та ДП ЖСГО «ЖОФФ» відносно арбітражу та спостереження арбітражу, заповнення рапортів, обов’язків Клубу-господаря, питань організації змагань, участі футболістів у матчах, протестів, порушень та санкцій тощо.

                      Голова КДК ЖСГО «ЖОФФ»                                            М.Красько