Офіційно. Щодо ініціативи проведення позачергового Конгресу УАФ

зірки-2022-1-min

До Української асоціації футболу стали надходити пропозиції щодо проведення 20 грудня 2022 року позачергового Конгресу УАФ.

Нагадуємо, що проведення конгресів регулюється статутними нормами УАФ, які відповідають вимогам ФІФА та УЄФА. У Статуті УАФ чітко прописана процедура скликання позачергового конгресу, і згідно з ним проведення позачергового конгресу 20 грудня в законний спосіб неможливе. Адже всі рішення, ухвалені на конгресі, який відбудеться з порушеннями Статуту УАФ, будуть нелегітимними.

З метою вивчення пропозицій із проведення позачергового конгресу на виконання рішення Виконкому УАФ було створено робочу групу з перевірки протоколів та рішень членів УАФ щодо скликання позачергового Конгресу Української асоціації футболу.

Перше засідання робочої групи відбулося в Будинку футболу 7 грудня поточного року.

«Під час засідання ми розглянули та проаналізували протоколи щодо пропозиції скликання позачергового конгресу, що вже надійшли до УАФ. Також були розглянуті протоколи, що ще не прийшли в УАФ, але були оприлюднені в засобах масової інформації.

По тих протоколах, що мають ознаки невідповідностей Статуту УАФ та статутам відповідних членів, ми вирішили направити запити до регіональних асоціацій із проханням надати пояснення щодо цих фактів.

Щодо окремих протоколів, в яких є ознаки грубих порушень статутних норм, ми будемо передавати інформацію до Адміністрації УАФ із пропозицією подальшого розгляду їх Контрольно-дисциплінарним комітетом УАФ.

Крім того, ми вирішили звернутися до відповідних обласних органів влади. Будемо просити прокоментувати наявну інформацію про можливий вплив представників органів державної влади на рішення окремих регіональних асоціацій футболу щодо скликання позачергового Конгресу УАФ.

Щоб не допустити порушень нашого статуту, а також статутів ФІФА та УЄФА, ми перебуваємо на постійному зв’язку з представниками цих організацій», — прокоментував засідання робочої групи з перевірки протоколів та рішень членів УАФ про скликання позачергового Конгресу Української асоціації футболу її голова, перший віце-президент УАФ Анатолій Демяненко.

Джерело: УАФ