Президент Федерації футболу України зустрівся з головою Асоціації футболу Англії

ффу

У вівторок, 12 вересня, Федерацію футболу України відвідав з робочим візитом голова Асоціації футболу Англії Грег Кларк. Британський гість зустрівся в Будинку футболу з президентом ФФУ Андрієм Павелком, першим віце-президентом федерації Вадимом Костюченком, віце-президентом організації Костянтином Єлісєєвим та генеральним секретарем ФФУ Юрієм Запісоцьким.

Учасники робочої зустрічі обговорили досвід двох країн у питаннях розвитку футболу, проведення реформ у національних лігах та перспективи спільної співпраці. Зокрема, досягнута домовленість про підготовку Меморандуму про співпрацю в дитячому, юнацькому, жіночому футболі, а також у питаннях боротьби з договірними матчами та боротьби з нетерпимістю та правопорушеннями на стадіонах.

«Україна – стародавня країна, яку всі поважають у цивілізованому світі, велика футбольна нація. Тому ми приїхали сюди, щоб стати друзями та навчитися один в одного чомусь новому. Це мій перший візит до України, але я повернусь сюди на фінал Ліги чемпіонів УЄФА, який відбудеться в Києві у 2018 році. Планую також взяти з собою дружину і ми дуже чекаємо на цю подорож», – розповів після зустрічі Грег Кларк. За його словами, під час розмови з керівництвом ФФУ йшлося про розвиток футболу, про програму створення нових футбольних майданчиків та виробництво штучного покриття для полів заради залучення до занять футболом ще більшої кількості людей.

«Ми обговорювали Меморандум про взаєморозуміння та подальшу співпрацю у питаннях, що стосуються суддівства, того, як уникнути договірних матчів та як інвестувати у футбол. Ваш президент та генеральний секретар добре обізнані у сфері футболу. Головна мета цього візиту – налагодження дружніх стосунків, обмін досвідом і навчання. Не потрібно думати, що ми можемо все зробити самостійно, потрібно вчитися у людей з різних країн. І сьогодні, наприклад , у нас була надзвичайно цікава розмова про те, як ви будуєте майданчики зі штучним покриттям, щоб з часом у кожній школі в Україні були такі поля, аби долучити до футболу ще більше дітей по всій країні. Це неймовірна ініціатива!», – поділився враженням від візиту пан Кларк.

Нагадаємо, що цього року Федерацію футболу України вже відвідали президент Футбольного союзу Німеччини Рейнхард Гріндель та генеральний секретар Італійської федерації футболу Мікеле Ува.

ФФУ