Збірна України в Хожуві поступилася в товариському матчі команді Польщі

пол-укр-зінченко-1-min

Першим суперником синьо-жовтих на листопадовому зборі стала національна збірна Польщі, яка посідає 18-у позицію в чинному рейтингу ФІФА та випереджає в ньому Україну на п’ять рядків.

Дата товариського матчу збіглася з національним святом Польщі — Днем незалежності, тож господарі мали додаткову мотивацію, яка, утім, дещо нівелювалася відсутністю глядачів на трибунах.

Обидві збірні перебували в однаковій ситуації — на українців очікують заключні поєдинки Ліги націй із Німеччиною та Швейцарією, на поляків, які також виступають у дивізіоні А, — з Італією та Нідерландами. З огляду на це й формувалися склади команд. У «Кадри» не потрапили до заявки Левандовський та Криховяк, у синьо-жовтих — Степаненко. У запасі залишився Маліновський, а у старті вийшли гравці, що дебютували у збірній лише цієї осені, — Конопля, Михайліченко та Зубков. Серед запасних розпочав гру й капітан синьо-жовтих Пятов, натомість у воротах грав Лунін.

Перший момент створили гості. На 9-й хвилині після перехоплення на половині поля суперника отримав нагоду пробити метрів із 25-ти Зінченко, і зробив він це непогано. Скорупський у стрибку парирував удар. Уже за дві хвилини Бохневич збив Ярмоленка у штрафному майданчику, й арбітр призначив пенальті. Однак капітан синьо-жовтих з 11-метрової позначки пробив у стійку.

Польська оборона в експериментальному складі на початку зустрічі діяла не найкращим чином, й українці раз по раз виходили на ударні позиції. Господарі ж лише на 24-й хвилині змусили Луніна серйозно вступити у гру, коли Андрій відбив обвідний удар Плахети. Загалом команда Шевченка добре контролювала м’яч, задавала темп, час від часу вдало застосовувала пресинг. Непоганий шанс відзначитися втратив Яремчук, а Зубков трохи не дотягнувся до м’яча після гострої передачі Ярмоленка.

Але в рахунку повели господарі. Гол вийшов нелогічним — Лунін далеко вийшов із воріт і не зміг вибити м’яч в аут, внаслідок чого Пьонтек вразив незахищені ворота.

У перерві тренери синьо-жовтих провели три заміни, і на початку другого тайму гості видали гарний відрізок. Небезпечно пробивали Зінченко, Марлос та Циганков, а Коваленко зі штрафного влучив у стінку. Але знову біло-червоні забили гол, який не витікав із логіки гри. Після розіграшу штрафного з близької відстані відзначився Модер, який щойно вийшов на заміну.

Відійти від другого пропущеного м’яча українцям вдалося не відразу. Утім, ще один чудовий момент вони створили, але Циганков пробив трохи невлучно. Серед подій другого тайму варто виділити вихід на заміну Бондаря, який дебютував за національну команду.

У четвер збірна України проведе тренування на стадіоні ГКС «Катовіце», де вона тренувалася в день гри з поляками (початок заняття — об 11.30). О 16.00 команда вилетить до Лейпцига на матч із Німеччиною.

Товариський матч національних збірних

Польща — Україна — 2:0 (1:0)

Голи: Пьонтек (41), Модер (62).

На 12-й хвилині Ярмоленко не реалізував пенальті.

Польща: Скорупський, Гумни (Берешинський, 79), Бохневич, Валюкевич, Рибус (Реца, 79), Кліх, Гуральський (Лінетті, 62), Плахета (Шиманський, 84), Зелінський (Юзвяк, 46), Мілік (к) (Модер, 62), Пьонтек.

Запасні: Фабьянський, Щенсни, Беднарек, Глік, Кендзьора, Гросицький.

Тренер: Єжи Бженчек.

Україна: Лунін, Конопля (Бондар, 64), Кривцов, Матвієнко, Михайліченко, Макаренко, Зінченко (Харатін, 56), Коваленко (Сидорчук, 76), Зубков (Циганков, 46), Ярмоленко (к) (Марлос, 46), Яремчук (Мораес, 46).

Запасні: Пятов, Паньків, Соболь, Забарний, Чеберко, Маліновський.

Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Мануель Шюттенгрубер (Австрія).

Попереджений: Харатін (61).

11 листопада. Хожув. Сілезький стадіон.