Відбувся семінар слухачів Національної школи футбольного арбітра другого року навчання та арбітрів-жінок

мол-суд-1-min

У відкритті заходу, що пройшов у четвер, 18 березня, взяли участь заступник голови Комітету арбітрів УАФ та керівник НШФА Сергій Лисенчук, а також члени КА УАФ Леонід Ярмолинський та Михайло Овчар.

Молодим арбітрам, серед  яких три з Житомирщини – Марія Маринець, Роман Мосійчук і Тарас Білокриницький, було передано вітання від голови комітету Лучано Лучі.

Він побажав майбутнім арбітрам завжди ставити перед собою найвищі цілі та вести щоденну кропітку роботу заради їхнього досягнення. Крім того, пан Лучі відзначив, що кожен рефері має шанс працювати на поєдинках U-19 та другої ліги, якщо демонструватиме стабільний рівень арбітражу й використовуватиме досвід, який він отримав у матчах регіонального та аматорського рівнів.

Після спілкування з учасниками семінару арбітри склали фітнес-тести, письмовий іспит та відеотест. Згодом Сергій Лисенчук презентував програму для арбітрів НШФА другого року навчання, а Михайло Овчар — окреслив напрямок у жіночому футболі.

Пізніше учасники заходу заслухали інформацію щодо сучасних вимог до арбітрів із футболу з фізичної підготовки та медичного огляду.

Крім того, арбітри були проінформовані про регламентні норми змагань ДЮФЛ, ААФУ, також вони прослухали лекції від викладачів НШФА — арбітра ФІФА Сергія Бойка та члена комітету арбітрів Леоніда Ярмолинського.

Джерело: УАФ