Арбітри Житомирщини пройшли передсезонне тестування

реф-2021

На запасному полі «Спартак Арени» 25 квітня арбітри Житомирської обласної асоціації футболу у рамках підготовки до старту футбольного сезону 2021 року склали тестування з фізичної підготовки – тест ФІФА (Test Ariet).

За словами голови комітету арбітрів асоціації Володимира Дорошенка близько 80 рефері залучені до обслуговування футбольних турнірів на Житомирщині:

«З кожним роком кількість арбітрів в області збільшується. Бригади рефері з Житомирщини обслуговують матчі всеукраїнського рівня – це поєдинки УПЛ, Першої, Другої, аматорської ліг, ДЮФЛ України, а також Вищої ліги чемпіонату України серед жінок». Зазначимо, що одразу чотири регіони Житомирської області – Житомир, Бердичів, Коростень та Новоград-Волинський організовують навчання для бажаючих стати арбітром чи асистентом рефері.

Передсезонні збори відвідали голова Житомирської обласної асоціації футболу Руслан Павлюк, його перший заступник Віктор Радушинський та виконавчий директор Руслан Маєвський.

«Приємно, що кількість бажаючих працювати арбітрами в нашій асоціації збільшується, зокрема, серед охочих є й дівчата. Для асоціації важливо те, як арбітри обслуговують матчі, адже кожен крок рефері видний і завжди обговорюється», – зазначив Руслан Павлюк. Голова асоціації повідомив арбітрам, що з нового сезону вони отримають нове екіпірування й обговорив зі спостерігачами арбітражу питання стосовно організаційних передматчевих заходів.

Зі свого боку перший заступник голови асоціації Віктор Радушинський відзначив рівень підготовки рефері:

«Чудово розуміємо, що від рівня й професіоналізму наших арбітрів залежить і рівень обласних змагань з футболу. Вважаю, що сьогодні був доволі складний тест, проте наші арбітри показали дуже добрий рівень підготовки».