АНДРІЙ ШЕВЧЕНКО НАЗВАВ РОЗШИРЕНИЙ СПИСОК ГРАВЦІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ КОМАНДИ УКРАЇНИ ДЛЯ УЧАСТІ В ТРЕНУВАЛЬНОМУ ЗБОРІ ПЕРЕД ЄВРО-2020

1AA5B156-F716-4340-829D-97612EA10957

Головний тренер національної команди України Андрій Шевченко оголосив розширений список кандидатів на збір, за підсумками якого визначиться склад синьо-жовтих, що представлятиме країну на фінальному турнірі чемпіонату Європи.

У списку — 35 виконавців. Більшість із них — гравці українських клубів, а також два легіонери, Олександр Зубков з угорського «Ференцварошу» та Євген Макаренко з бельгійського «Кортрейка», — прибудуть у розташування національної команди 15 травня. Саме цього дня збірна розпочне підготовчий збір у Харкові, де розміститься в добре знайомому готелі Superior Golf & Spa Resort. Решта (вісім представників іноземних клубів) прибуде до табору синьо-жовтих після завершення своїх клубних сезонів.

Абсолютно нових імен у розширеному списку три. Це півзахисники Богдан Лєднєв із київського «Динамо», Георгій Судаков із донецького «Шахтаря» та Артем Бондаренко з «Маріуполя», для кожного з яких цей виклик до національної команди — дебютний. Утретє в кар’єрі отримав виклик до збірної оборонець «Шахтаря» Віктор Корнієнко, який двічі поспіль зазнавав травм до початку зборів, через що так і не провів наразі жодного тренування у таборі головної команди країни. Удруге отримав запрошення динамівець Олександр Андрієвський, який дебютував у національній збірній 10 листопада 2017 року в товариському матчі проти Словаччини.

Перший контрольний поєдинок на підготовчому зборі наша команда проведе 23 травня: товариська зустріч із Бахрейном відбудеться в Харкові.

Розширений склад збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо»), Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва — «Шахтар»), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Олександр Тимчик, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо»), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко (усі — «Шахтар»), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Богдан Михайліченко («Андерлехт», Бельгія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Марлос, Георгій Судаков (усі — «Шахтар»), Сергій Сидорчук, Володимир Шепелєв, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський, Олександр Андрієвський, Віктор Циганков, Богдан Лєднєв (усі — «Динамо»), Артем Бондаренко («Маріуполь»), Євген Макаренко («Кортрейк», Бельгія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Руслан Маліновський, Віктор Коваленко (обидва — «Аталанта», Італія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія).

Нападники: Роман Яремчук («Гент», Бельгія), Артем Довбик («Дніпро-1»), Артем Бєсєдін («Динамо»).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України