У Житомирі стартував Чемпіонат Десантно-штурмових військ ЗС України з футзалу

272396209_4842397125813858_696681589338339167_n

25 січня у Житомирі на базі спортивно-оздоровчого комплексу «ФОК» розпочався Чемпіонат з футзалу серед військових частин Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Протягом трьох днів, найсильніші збірні команди військових частин українського десанту будуть виборювати титул чемпіона під час запеклих футбольних баталій.

Розпочався чемпіонат з урочистого шикування збірних команд, підняття Державного Прапору та виконання Державного Гімну України. Після цього відбувся мітинг, де поважні присутні гості, серед яких був присутній голова Житомирської обласної асоціації футболу Руслан Павлюк, побажали учасникам Чемпіонату цікавої та чесної спортивної боротьби.

У своїй промові, командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України бригадний генерал Максим Миргородський відзначив:

«Вже традиційно, кілька років поспіль саме у місті Житомир – столиці українського десанту, проводиться Чемпіонат Десантно-штурмових військ Збройних Сил України з футзалу. І я радий сьогодні вітати на цій спортивній арені найкращих футболістів нашого окремого роду військ. Впевнений на всі сто відсотків, що тут зібралися найкращі та найбільш підготовлені гравці та найсильніші наші команди.

Хочу зазначити, що дана футбольна арена, це не просто футбольне поле, а перш за все – своєрідне місце психологічної реабілітації для нас, для військових, де ми можемо відпочити думками та зняти стрес після напруженої бойової служби.

Багато наших хлопців, хто раніше жив футболом, був активним гравцем, мав відповідні досягнення у цьому виді спорту та входив до наших спортивних команд, нажаль вже ніколи не будуть присутні на цих футбольних матчах… Війна забирає найкращих…», – підкреслив бригадний генерал Максим Миргородський

Після цього, присутні вшанувати хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих воїнів, які колись займалися цим видом спорту.

Також командувач Десантно-штурмових військ ЗС України побажав всім командам та учасникам Чемпіонату удачі, терпіння, хороших результатів та чесної безкомпромісної гри.

Своєю чергою, начальник фізичної підготовки і спорту управління підготовки командування Десантно-штурмових військ ЗС України майор Дмитро Боровський повідомив, що напередодні чемпіонату у військових частинах ДШВ пройшли змагання з футзалу серед підрозділів, і кращі з кращих приїхали за перемогою до міста Житомира. Невдовзі, команда переможців буде представляти Десантно-штурмові війська на чемпіонаті Збройних Сил України з футзалу.

Чемпіонат можна буде переглянути в онлайн-режимі за посиланням https://futsal.zt.ua/

Служба зв’язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України