У Житомирі презентовано проєкт «ПОРУЧ»

10E2AC0F-B0F3-4BE8-B391-5B87C6A02034

На «Спартак Арені» Житомира 14 червня відбулась презентація проєкту психологічної підтримки для дітей та молоді через заняття спортом «ПОРУЧ».

Проєкт по всій області проводитиме Житомирська обласна асоціація футболу за ініціативи та підтримки благодійного фонду «Розвиток футболу України» у партнерстві з Українською асоціацією футболу і Дитячого фонду УЄФА.

Відновлення через спорт – новий напрямок спільного проєкту МОН і ЮНІСЕФ – ПОРУЧ, який має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, які постраждали від війни.

Під час презентації проєкту виконавчий директор обласної асоціації футболу Руслан Маєвський зазначив, що починаючи з другої половини червня батьки зможуть приводити своїх дітей на спортивні майданчики міста та області, де з малечею і молоддю в ігровій формі паралельно працюватимуть психологи, вчителі фізичної культури та медичні волонтери.

Спортивні майданчики будуть поділені на зони, де почергово діти займатимуться з психологом, потім гратимуть у рухливі ігри з футбольним м’ячем, а на завершення медичні волонтери розкажуть та продемонструють, що робити у випадку травм.

У Житомирі проєкт буде впроваджуватися за підтримки Управління молоді та спорту Житомирської міської ради, а за підтримки Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОДА в інших містах і селищах області.

Перше заняття, на яке вже набрана група дівчат і хлопчиків віком від 6 до 16 років, відбудеться у Житомирі 16 червня. Тривалість заходу – 1 година 40 хвилин.

Зареєструватися на наступні заняття у м. Житомир можна за посиланням: «ПОРУЧ».

За довідками звертатися за тел.: 067 264 87 50 (Руслан Броніславович).

Фото: Житомирська міська рада