У Житомирі вперше проводять шкільну лігу з футболу

35f9e0f4457fd8d45faece75b28b5feb_w859_h569

8 травня на стадіоні «Спартак Арена» стартувала шкільна ліга з футболу  BGV Kids серед учнів 2013-2014 років народження.

36 команд навчальних закладів міста та найближчих територіальних громад беруть участь у змаганнях та боротимуться за головні призи турніру. Загалом впродовж наступних трьох тижнів участь у змаганнях візьмуть понад 400 дітей. Серед співорганізаторів турнірну – Житомирська обласна асоціація футболу.

«Стартує наймасовіший шкільний чемпіонат Житомира. Він об’єднує 36 команд – це всі школи Житомира, школи зі Станишівської та Глибочицької громад, і з села Вереси. Загалом понад 400 учасників, тому що кожна команда заявляє 12 гравців. Діти меншого шкільного віку – це 3-4 класи», – розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Для переможців підготували суперприз.

«Три команди, які ввійдуть у фінал, виведуть головну команду ФК «Полісся» на фінальний матч на центральному полі та отримують багато подарунків. Найголовніший переможець буде один. Кубок, який отримає команда-переможець, буде перехідним кубком шкільної ліги, на якому будемо гравіювати кожного року переможців, він буде перехідним зі школи в школу», – говорить Ірина Ковальчук.

Такі змагання заохочують дітей займатися спортом, переконаний тренер команди ліцею №2.

«Беремо участь, щоб підтримувати загальнофізичний стан і спорт у цілому. Змагання – це завжди мотивація, це суперможливість, тому таких змагань має бути більше з усіх видів спорту», – сказав вчитель фізкультури житомирського ліцею № 2 Роман Сачук.

Самі гравці рішуче налаштовані на перемогу.

«Сьогодні буду стоять на воротах, я повинен врятувати нашу команду. Шанси дуже великі, ми повинні виграти 36 школу, я обіцяю вам», – ділиться учень житомирського ліцею №17 Володимир.

Міський голова та захисник ФК «Полісся» побажали успіху юним спортсменам перед першою грою. «Ви вже перемогли. Я вражений, скільки дівчат у складі наших команд, – це дуже класно», – говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Вірте у себе, слухайте батьків, тренерів, добре працюйте, і все у вас вийде у цьому житті», – сказав захисник ФК «Полісся» Андрій Нестеров.

Фінальна гра шкільної ліги з футболу має відбутися 26 травня.

Джерело: Житомир.info